laupäev, 28. mai 2016

Aga äkki hakkaks tegevusliidriks?

Arvamusliider: tuntud ühiskonnategelane (poliitik, kultuuriinimene vms.), kelle seisukohavõtud kujundavad avalikku arvamust. 
(Eesti keele seletav sõnaraamat)

Arvamus vajalik, aga ainult arvamine ei lahenda probleeme ega tee ei meid ega meie keskkonda paremaks. 
Kes võiks olla tegevusliider?
Minu silmis ei pea olema tegevusliider tuntud ühiskonnategelane, kelle toimetamised kujundavad avalikku tegevust. Avalik tegevus, see kõlab nagu "kõik teevad", aga samas ei tee tegelikult mitte keegi midagi ära. 

Tegevusliider võib olla oma perekonnas, töökohas, kogukonnas. Ta on inimene, kes peale probleemi märkamise ja sellele tähelepanu pööramise ka reaalselt teeb midagi selle lahendamiseks, andes oma tegevusega ka teistele eeskuju ja innustust. Tegutsedes ei peaks me mõtlema niivõrd takistuste peale, vaid võimalustele, kuidas takistused ületada. Jätame kurtmise arvamusliidritele! Oluline on enda pidev arendamine ja õppimine, samuti abiküsimine (jah, abiküsimine pole häbiasi! Isegi tegevusliidril mitte.)
Niisiis, äkki hakkaks tegevusliidriks? Sa ei pea kohe alustama Laulupeo korraldamisega, näita näiteks töökaaslastele eeskuju ja tee oma tööd kire ja naudinguga ning too igal esmaspäeval kohvilauale värskeid porgandeid närimiseks. 





Kas me võiksime rohkem teha?
Kas me võiksime rohkem oma tegevusega teistele eeskuju näidata?
Kas me võiksime rohkem eeskuju võtta vanasõnast "kus viga näed laita, seal tule ja aita"?
Kas me võiksime rohkem probleemidele tähelepanu osutamise asemel neid ennetada?
Kas me võiksime rohkem uskuda, et suudame midagi olulist ära teha?
Kas me võiksime rohkem teha?

Päikest ja ohtralt tegevustahet!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar