pühapäev, 29. jaanuar 2017

Elu kaamerasilmade keskel

Kui töötad turvakaamerate silma all, tuleb pähe igasuguseid mõtteid...


Kaamera jälgib, millal pissile lähed. Millal pissimast tuled. Ma loodan, et vähemalt nende kahe tegevuse vahel antakse natuke privaatsust.

Kaamera näeb, millised aknad arvutis lahti on. Äkki jälgitakse ka seda, milliseid paroole sisse trükid. Kellele kirjutad, mida kirjutad. Töökuulutusi ära töö juures igaks juhuks vaatama hakka. Võidakse veel valesti aru saada. Või on see just hea mõte? Annad vihje, et otsid midagi paremat, et ülemus pingutaks sinu jäämise pärast. 

Kui pükse kergitada, võib keegi seda näha, isegi siis, kui arvad, et oled leidnud täiesti inimvaba nurgataguse. Tagumiku sügamisega samamoodi. Rinnahoidja sättimise peale ei julge mõeldagi. Nina soovitan nokkida ka alles kodus. Koduarvuti veebikaamera ees. 

Tänaval näeb samuti keegi, kui kõnnid ning järsku tuleb sulle meelde, et peaksid hoopis teises suunas kõndima ning keerad otsa ringi. Keegi raudselt näeb seda ja mõistatab, miks selliseid huvitavaid manöövreid teed.

Kui tuled poest, kotis kaks pakki mune, piim ja jahu ning sul kott keset tänavat katki läheb, salvestab kindlasti mõni kaamera selle fiasko. Aga ära muretse, võid koju jõudes selle kordust youtube-st vaadata ning kahetseda, et panni kaasa ei võtnud. Oleksid saanud tänaval pannkoogikohviku püsti panna. 

Sel hetkel, kui libastud ja arvad, et keegi seda ei näinud... Nägi küll. Keegi naerab kuskil turvaruumis. Jääb üle vaid loota, et mõni teine kaamera salvestas samal ajal midagi veel põnevamat. 

Selles kapitalistlikus ühiskonnas on kõik võimalik, nagu ütles üks vanaema. Mitte minu oma. Hästi öeldud sellegipoolest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar