laupäev, 2. juuni 2012

USAs on nii tavaline


See on loomulik, et hakatakse oma kõrvaloleva inimesega rääkima. Nii möödus 8tunnine Kopenhaageni – Washingtoni reis üsna kiiresti, kuna istusin norraka ja ameeriklase vahel ja vestlesin nendega terve tee. Sain taas teada, et Floridas on palju torme ja Tennessee’s kasvatatakse tubakat. Samuti tuletati mulle meelde, et ma oleksin ikka ettevaatlik. USA-s elab küll palju toredaid ja sõbralikke inimesi, aga ka mõned mitte nii toredad ja sõbralikud indiviidid. On ülihea teada, et Floridas elab üks vanaema, kes töötab sõjakommunikatsiooni alal ning muretseb minu pärast.

Täiesti normaalne on see, kui söögikoha teenindaja ja lennujaama turvamees küsivad esimese asjana, kuidas mul läheb. On täiesti tavaline, et vastan „I’m fine. And you?“. On täiesti tavaline, et kõik on väga hästi. On täiesti tavaline, et sõidutee ärres pole kõnniteed, sest inimesed lihtsalt ei käi jala. Kui ka kuskil on väike jalgrada, on see ka tõenäoliselt eestalste poolt sisse tallatud.
On täiesti tavaline, et Nashville's on üks maja, mille ümbrus on eurooplasi täis, kes istuvad päikse all ja  räägivad mingit kummalist müügiteksti.
On täiesti loomulik, et kõik on hästi.

1 kommentaar: