neljapäev, 26. jaanuar 2012

Vaesed loomad!

Lugesin just artiklit "Seitse toitu, mida süüa ei tohiks" http://www.naine24.ee/688156/seitse-toitu-mida-suua-ei-tohiks/ Seal oli selline lõik:  
"Mikrolaineahjus valmistatud popkorn
Hiljutine UCLA ülikooli uuring seostas perfluorooktaanhappe (PFOA) inimestel esinevate viljatusprobleemidega. Popkornikoti sisemust katavad kemikaalid, mille hulgas on ka PFOA ning mikrolaineahi põhjustab nende kemikaalide aurustumist ja popkorni sisse imendumist.
Loomakatsetes põhjustasid need kemikaalid maksa-, munandite ja pankreasevähki. Inimese kehas püsivad need kemikaalid aastaid ning kemikaalide hulk võib aastatega kasvada tasemeni, mis katseloomades tekitasid vähki.
Tervislikum lahendus on kuumutada popkorni vanamoelisel viisil ehk pannil. Maitsestamiseks sobib margariin ning kuivatatud maitseained."

Minus tekitab vastikust, kui inimeste pärast haigestuvad loomad vähki. Rääkimata muudest ebameeldivustest, haigustest ja... surmast. Kas me hakkame nüüd selle pärast vähem popkorni sööma? Kas nüüd hakatakse seda kemikaalivabalt pakendama? Vaevalt...

Kainet mõistust ja päikest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar