neljapäev, 2. aprill 2020

Produktiivsuse väljakutse - kontor korda

Täna jagan sinuga, kuidas oma kodukontorit muuta motiveerivaks ning produktiivsust soosivaks. 

  • Leia endale kodus oma kehale kõige mugavam töökoht. Ei, ma ei mõtle voodit või diivanit. Ma mõtlen mugavat tooli ja normaalkõrgusel lauda. Ma ei pea end piisavalt pädevaks andma juhtnööre oma kehahoiu kohta, kuid soovitan sul uurida ise, milline peaks olema sinu töökoht oma keha arvesse võttes. Ideid võiksid ammutada järgmiste märksõnadega: töötamine püsti, lisaklaviatuur, arvuti alus (kas või raamatud), pinged kaelas ja randmetes jne.
  • Puhasta arvutiekraan tolmust. Millal sa viimati oma klaviatuuri puhastasid? Hiirt? Telefoni? Puhasta ka need ära! (palun ära aga oma arvutisse vett kalla!)
  • Korrasta oma töölaud. Pane lähedusse kõik töövahendid, mida vajad, tõsta eemale asjad, mida vaja ei lähe ja mis sinu tähelepanu hajutavad. 
  • Pane kasutamiseks valmis kõik juhtmed, laadijad, kõrvaklapid, kõlarid jm tehnikavidinad, et sa ei peaks keset tööpäeva neid otsima hakkama.
  • Sinu töölaual võiks olla ka pastakas ja märkmepaber. Kui sul tuleb mõni mõte, siis ära hakka sellega tegelema, vaid pane lihtsalt kirja, pärast käesoleva ülesande lõpetamist vaata oma märkmed üle. 
  • Oled endiselt pidžaamas? Millal viimati juukseid kammisid? Tee end korda! Isegi terve päev kodus olles on kodudressist veidi viisakam riietus motiveerivaks teguriks. Ilusti riidesse panek sätib su vaimu töötamiseks valmis, pärast koduriiete selgapanek aitab lõõgastuda - tänane tööpäev on läbi! Siis ei pea sa ka häbenema videokõnedel kaamerat sisse lülitada :) 
  • Lase oma loovus valla ning ümbritse end motivatsiooniga. Kas sind inspireerib mõni inimene? Organiseeri oma töölauale tema pilt! Motiveerib sind hoopis mõni mõttetera või tsitaat? Pane see suuuuurelt kirja ning hoia seda oma läheduses. Otsi mõni pilt, mis visualiseerib sinu unistust ning pane see endale telefoni ja/või arvuti taustapildiks. 
Jätsin ma midagi mainimata?
Kuidas sina oma keskkonda produktiivsust soosivana hoiad?

Päikest!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar