esmaspäev, 13. aprill 2020

Produktiivsuse väljakutse - päeva kokkuvõte

Pikad pühad on läbi, aeg taas asjalikuks hakata. Tegin kirjutamise ja nipijagamisega väikse pausi, et saaksin arvutit võimalikult kaua suletud asendis hoida ja meelt puhata. Mõtlesin samuti anda nii sulle kui ka mulle endale paar päeva seni kirjapandut seedida. Täna lähme aga edasi!

Iga päeva on hea lõpetada tagasivaatega. Kuidas mul täna läks?

Tänase produktiivsuse väljakutse tegevus on kõikide asjalike/vajalike/eesmärgipäraste/kasulike tegevuste kirjapanek, mille sa täna ära tegid. 

Sa ei pea oma edukust mõõtma ainult (kooli)töö ülesannete täitmisega, elus on ju nii palju muud veel. Pilatese trenn, laste toetamine matemaatika ja eesti keele kodutöödega, põrandapesemine kõikides tubades, jalutuskäik 3km, 20lk lugemine, 10min mediteerimist, koera toidukausi pesemine, vanaemale helistamine. Ole nii detailne, kui vähegi saad. Võta õhtul endale see hetk, kui tee endale pai kõige hea eest, millega hakkama said. 

Miks see hea on?
  • kui tunned end kehvasti madala produktiivsuse pärast, võib olla silmiavav, kui palju tegevusi sa siiski ära oled teinud
  • õpid end kiitma ka nende tegevuste pärast, mida su to-do-listis (endiselt otsin sellele head eestikeelset sõna!) pole, aga mis on siiski vajalikud, nt nõudepesemine
  • kui su nimekirjas on vähe tegevusi, püüa olla homme jälle natuke produktiivsem ning kiida end juba kas või mõne lisandunud tegevuse eest
  • kui su eesmärgiks on näiteks bakatöö kirjutamine, kuid su õhtused nimekirjad koosnevad vaid koristamisest ja söögitegemisest ja trennist ja koeraga jalutamisest, tekita endale hasart iga päev kas või üks bakatööga seotud tegevus kirja saada. Tiitellehte läheb sul vaja ainult 1, nii et sa PEAD sealt edasi liikuma ja kas või väikeste sammudega saad selle lõpuks valmis!
  • kui sul on pidevalt tunne, et aeg kaob kuskile ära, võid sellise nimekirja abil teada saada, kuhu see kaob. Teine võimalus võib olla muidugi, et ajaröövliteks on Netflix ja TikTok. 
  • aastakümnete pärast on hea lastelastele rääkida, millega sa koroona ajal tegelesid. 
Mõned näited ka minu enda poolt. Kui klõpsata pildile, avaneb see paremas kvaliteedis. 
Minu eriolukorra 1. nädala saavutused. Ma polnud siis kirjapanekul väga spetsiifiline, aga põhilised asjad said kirja. 
Tänane päev
Päikest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar